10-02-2021 / nieuws /

Met Veilen Op Afstand (VOA) kunnen we nu overal veilen

Vanaf woensdag 3 februari 2021 kunnen veilingmeesters overal veilen, waar een internetverbinding is. En dat heeft grote voordelen, want is er sprake van quarantaine maatregelen of een besmetting met het coronavirus onder veilingmeesters, dan kunnen veilingmeesters flexibel klokken van elkaar overnemen. 

Bijschrift foto: Amerik de Best veilde vandaag vanuit Aalsmeer met klok C06 slechts met een computer, toetsenbord, headset en een standaard internetverbinding op een klok die normaal in Naaldwijk staat.

De uitdaging was om de huidige omvangrijke set hardware en netwerkverbindingen te verkleinen naar een set die je eenvoudig mee naar huis kan nemen. Ook moesten we de werkplek van de veilingmeester eenvoudig en betrouwbaar via internet met het veilingnetwerk kunnen verbinden.

Plug & play
In juni was er weliswaar al een proof of concept klaar, die we in geval van nood en met de nodige ondersteuning konden inzetten. Toch wilden we toe naar een eenvoudige plug & play oplossing en zijn we doorgegaan met doorontwikkelen. En dat wierp zijn resultaten af.

Op 3 februari is geveild met de gewenste en definitieve oplossing van hardware en netwerkaanpassingen. Deze week komt de benodigde hardware binnen en kunnen we alle klokken voorzien van de nieuwe, eenvoudigere hardware set. Naast de noodzaak vanwege Covid-19, maakt deze doorbraak het ook mogelijk dat veilingmeesters bij een lage bezetting op een locatie flexibel klokken van elkaar kunnen overnemen.
"Wat in april 2020 nog onmogelijk leek, is door een goede en intensieve samenwerking van de medewerkers van Royal FloraHolland (RFH) Veilen, RFH GIP en onze partners Conclusion en OGD toch gelukt. Een mooi voorbeeld van Connect to grow. Door een goede samenwerking hebben we kunnen vernieuwen, resultaten geboekt om samen de sector te laten groeien. Ik ben trots en blij met wat er bereikt is en bedank alle betrokkenen voor hun kennis, inzet en doorzettingsvermogen."
- Erik Spekman, Implementation & information manager veilen, Product Owner Veilsystemen en Product Owner Nieuwe Digitale Veiling.