21-01-2021 / nieuws /
Verschil moet er zijn

Kennis maken met... Quinten

Bij Conclusion werken is nét even anders. We zijn een ecosysteem bestaande uit verschillende bedrijven met verschillende persoonlijkheden. Daardoor leren we juist van elkaar. We vinden het belangrijk dat je jezelf kunt zijn binnen de organisatie en dat daar juist jouw kracht ligt. In dit interview praten we met Quinten Peels, Ontwikkelaar bij Conclusion Application Innovation. Hoe is het om in de thuiswerkperiode met een baan te beginnen en wat doe je precies als ontwikkelaar? 

 

Quinten, vertel eens. Wie ben je en wat doe je precies bij Conclusion Application Innovation? 

Hey, mijn naam is Quinten Peels en ik werk sinds 1 augustus 2020 als software ontwikkelaar bij Conclusion Application Innovation. Ik ben begonnen in het kleine contracten team waar ik de gelegenheid had om mij te oriënteren op wat ik leuk vind. Uiteindelijk ben ik doorgestroomd naar team Logistiek voor onze klant Royal FloraHolland waar ik voornamelijk back-end werk doe. 

 

De passie voor het ontwikkelen van software combineer ik graag met mijn creatieve kant. Ik heb voorafgaand mijn werk in software & information engineering een opleiding als interactief vormgever afgerond. Het mooiste aan dit vak is dat je met IT eindeloos dingen kan bouwen en/of automatiseren. Ook in mijn vrije tijd bouw ik regelmatig software applicaties, vaak zijn deze gaming gerelateerd. 

 

Naast al het ontwikkelen heb ik nog twee grote andere passies. Koken en sporten. Of zoals ik zelf altijd zeg ‘Ik sport om te eten’. Het sporten (krachttrainen) is een echte uitlaatklep voor mij. Ik doe dit vrij serieus met een bijbehorend kracht-programma en het afwegen/bijhouden van eten. Dit zorgt ervoor dat je het maximale uit je training kan halen. Na zo’n training vind ik het heerlijk om uitgebreid te eten. Alhoewel ik niet zo’n moeilijke eter ben, vind ik alles uit de Aziatische keuken het lekkerst. 

 

Met wat voor projecten ben je nu bezig? 
Momenteel maak ik deel uit van het team Logistiek voor Royal FloraHolland. Ik help hier sinds kort mee met het bouwen van nieuwe functionaliteiten en aanpassingen in het Royal FloraHolland applicatie landschap. 

 

Momenteel richt ik mij vooral op het schrijven van API’s en Lambda (serverless) functies. We schrijven onze back-end software in C# (.net core) en deployen dit via Azure DevOps naar AWS. Deze deployment is volledig geautomatiseerd via een CI/CD pipeline. In deze pipeline maken we gebruik van Sonarcloud om de kwaliteit van de code te checken. Daarnaast worden de unit tests uitgevoerd en wordt er van de applicatie een build gemaakt om deze vervolgens op een gewenst tijdstip te kunnen releasen. 

 

Wat maakt het werken bij Conclusion leuk voor jou? 

Begin 2020 ben ik afgestudeerd als software ontwikkelaar en met mijn eerste baan begonnen bij Conclusion. Mijn voorgaande stages waren altijd bij Mkb’s. Ik heb bewust gekozen voor een groot bedrijf zoals Conclusion, omdat ik op zoek was naar veel doorgroeimogelijkheden en uitdagende projecten. Ik vind het daarnaast fijn dat er veel aandacht is voor het welzijn van de collega's. We krijgen regelmatig attenties thuisgestuurd of er worden leuke dingen voor ons georganiseerd. Er is veel ruimte voor waardering en dat maakt het werken bij Conclusion voor mij wel extra leuk.  

Wat typeert jou in je werk? Als we het aan je collega’s zouden vragen: hoe omschrijven zij jou dan?

Pfoe, dat zou ik dan eigenlijk stiekem even aan m’n teamgenoten willen vragen, maar dat is natuurlijk niet de vraag. 

Ik ben zo’n persoon die als er een issue is en er geen oplossing voor is, niet kan slapen voordat ik een antwoord hier op heb gevonden. Dit heeft zo zvoordelen en nadelen.  

 

Daarnaast vind ik het ook leuk om samen met mijn teamgenoten te sparren over mogelijke oplossingen voor een probleem. Dit zorgt ervoor dat we elkaar scherp houden en kwalitatief goede software kunnen bouwen. 

 

Mocht iemand dit interview lezen die ook de ambitie heeft om in de IT te gaan werken. Is er iets wat je diegene wil meegeven?  

Als je van muziek luisteren en koffie drinken houdt, ben je al een heel eind, haha. IT is erg breed. Conclusion biedt de gelegenheid en een grote diversiteit aan soorten projecten om te kijken wat je leuk vindt. Daarnaast zijn de collegas meedenkend en staan voor je klaar als je problemen hebt. En niet te vergeten: natuurlijk de feestjes (Strand feesten, Hackathons, Lan-partiesom de successen te vieren. 

  

 

Ik wil ook bij Conclusion werken!