12-11-2020 / nieuws /
Een training

Het leveren van waarde met Leading SAFe

Bij Conclusion Application Innovation hechten we waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Of dit nu met je werk te maken heeft of niet, we faciliteren graag workshops en trainingen om onze collega’s de kans te bieden om te groeien. Zo heeft onze Solution Architect Sebastiaan van de Kamp recent een training Leading SAFe gegeven aan een aantal van onze collega’s en klanten. In deze blog delen we de insights van deze training met je.

 

Het ontzorgen en doorontwikkelen van het applicatielandschap is een mooi doel, maar wij staan voor meer: samen innoveren. Samen gaan voor succes en vernieuwing. Een mooi en ambitieus streven.

 

In de tijden van de huidige pandemie vond de Leading SAFe training daarom volledig digitaal plaats. Een training die zich richt op de SAFe (Scaled Agile Framework) methodiek waar specifiek ingedoken wordt op hoe de hele keten, van de CEO tot het DevOps team, de volle waarde levert. Een gemengde groep collega’s van Conclusion en onze klant Royal FloraHolland namen deel en leerden in drie dagen de essentie van Leading SAFe.

 

“Hele goede training, nuttig en leuk om een overzicht te krijgen van wat er allemaal in SAFe zit en dat is in drie woorden: echt heel veel. Het vraagstuk van veel agile organisaties: hoe kun je agile werken op grote schaal toepassen en toch gericht strategische prioriteiten realiseren. In deze tijd van thuis werken ook leuk om een aantal dagen met een vaste groep in een online event te zitten. Het was makkelijk om snel even een break out room in te duiken. Wel lastig om het hele interactieve in sommige simulaties te krijgen, maar desondanks hebben we veel geleerd én bruisen we van de motivatie om dit in praktijk te gaan brengen.” – Ard van der Lee, Business Development Manager Conclusion Application Innovation
"Informatieve en inspirerende training. De teamoverstijgende planningsessies met mijn teams heb ik al geïmplementeerd." - Eva Kooijmans, Product Owner IT Fullfilment Royal FloraHolland
"De training was leuk & leerzaam, maar zeker pittig via teams. Helaas komen met name de oefeningen niet goed tot zijn recht online. Ik zie het als een mooi framework om een gemeenschappelijke taal te spreken en zou het graag gebruiken om de next steps in onze samenwerking en Way of Working invulling te geven."- Kristel Janssen, Project Manager Royal FloraHolland

Business Agility, Lean-Agile Leadership, Design Thinking, Agile Product Delivery en Lean Portfolio Management kwamen stuk voor stuk langs als onderdeel van de volwaardige transformatie.

De reacties leerden dat er veel raakvlak werd gezien met de al bestaande dagelijkse werkzaamheden en hoe al deze puzzelstukken erin passen. Ook waren er direct concrete aanpassingen te zien in huidige werkstructuren.

 

“SAFe zorgt ervoor dat de hele organisatie agile gaat werken in plaats van alleen de DevOps teams. Daarbij draagt SAFe bij aan een betere samenwerking door alle belanghebbenden met hetzelfde bedrijfsdoel binnen de organisatie. Het online werken volgens SAFe vereist nog wel de nodige aanpassingen om Program Increment Planning sessies succesvol te laten verlopen.” - Marco Buijs, Senior Solution Architect Conclusion Application Innovation

De deelnemers van Conclusion zullen nu samen met Royal FloraHolland het pad verder bewandelen naar die ambitieuze stip op de horizon. Voor de deelnemers zelf resteert eerst nog het certificeringsexamen. Allen, veel succes!

 

Heb je ook interesse in deze training of wil je in de toekomst een training bij ons volgen? Neem dan contact op. We bespreken graag de mogelijkheden met je. Op onze LinkedIn pagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Ard van der Lee
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Ard van der Lee + 31 6 53 50 28 09